Heerlijke gerechten met

paté | diverse vleeswaren | worsten | balkenbrij

 

AMBACHTELIJKE STREEKPRODUCTEN VERWERKT IN HEERLIJKE GERECHTEN

 

pateblokjesglaasje

 


Gebakken patéblokjes met uienconfituur in een glaasje

 

Snijd een dikke schijf Gebakken Paté in blokjes.
Leg deze op een bordje en steek er enkele prikkers in.
Doe de uienconfituur in potjes.

 

Tip: Draai de blokjes in bladerdeeg en bak ze af.!

 

broodjepate

 


Broodje gebakken paté

 

Besmeer het broodje met honing-mosterd vinaigrette.
Leg er naar believen rauwkost en/of fruit op, een schijfje Gebakken Paté en het smullen kan beginnen.

 

Tip: Ook lekker met confijt (vb. Mango-Gember) of met mosterd alleen.

 

pateblokjeskaas1

 


Gebakken patéblokjes met uienconfituur op een soldaatje

 

Snijd het roggebrood of ander donker brood in vierkantjes.
Doe tussen 2 stukjes brood een blokje Gebakken Paté.
Leg daarop een blaadje rucola en een mozarella bolletje of kaas naar eigen smaak. Zet dit alles vast met een prikker.

Versnipper een beetje zongedroogde tomaten om het kaasbolletje te versieren.

Tip: Heerlijk met uienconfituur!

 

patekipbladerdeeg

 


Gebakken Kippenpaté 100% KIP in bladerdeeg met konfijt

 

Bestrijk het bladerdeeg in het midden met een laag konfijt naar keuze en leg er schijven Gebakken Kippenpaté 100% KIP op.
Plooi het bladerdeeg toe en knijp de zijkanten goed dicht. Maak met een scherp mes om de 2 cm een inkeping in het deeg. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel voor een mooie goudgele kleur.

Plaats het bladerdeeg in de oven gedurende +/- 25 min. Mooi versnijden op de inkepingen en je hapje is klaar. Je kan er nog een extra potje konfijt bijzetten om te dippen.
Dit hapje kan je koud of warm serveren.

Tip: Heerlijk met Mangokonfijt met gember.

 

patekipclub

 


Broodje Gebakken Kippenpaté 100% KIP

 

Neem een snede roggebrood smeer er een laagje tomaten tapenade op en leg er enkele schijfjes Gebakken Kippenpaté op.
Herhaal dit nog eens en werk alles af met een kerstomaatje en een prikker.

 

Tip: Snijd het brood in kleine vierkantjes.
Ideaal als aperifief hapje.

 

gevogeltepatepeper

 


Gevogelte Paté met peper 100% KIP met kruidenkaas

 

Serveer op een bordje een klein beetje kruidenkaas en steek er een stukje bladerdeeg of notenbrood in.
Werk de kaas rijkelijk af met reepjes Gevogelte Paté met Peper.
Doe rond het geheel een beetje zongedroogde tomaten.

 

Tip : Heerlijk met een beetje balsamicosiroop.

 

gevogeltepatepepersla

 


Broodje met Gevogelte Paté met peper 100% KIP

 

Besmeer het broodje met honing mosterd mayonaise of vinaigrette.
Leg er naar believen rauwkost en/of fruit op, een schijfje Gevogelte Paté met Peper en het smullen kan beginnen.

 

Tip: ook lekker met kruidenkaas, konfijt of mosterd.

 

balkenbrijscampi2

 


Balkenbrij met gerook spek en scampi

 

Snijd een blokje Balkenbrij en draai er gerookt spek rond.
Bestrooi de scampi met een beetje cayennepeper en steek met een prikker vast op de Balkenbrij.

 

Bak het geheel af in de oven gedurende +/- 10 min op 180 °C .
Het hapje warm serveren.

 

balkenbrijcocotte

 


Balkenbrij met appelpartjes op een bedje van bladerdeeg

 

Vet de cocotte lichtjes in en bedek ze met bladerdeeg. Prik het deeg enkele malen met een vork en bestrijk het bladerdeeg met eigeel.

Zet de cocotte in de oven op 220°C tot het bladerdeeg goudgeel gebakken is.

Haal de cocotte uit de oven. Bak ondertussen de Balkenbrij met appelpartjes krokant en verdeel alles over de cocotte.

 

Tip: Ook lekker met rozijntjes en appel.

 

balkenbrijreceptrodekool

 


Balkenbrij met rode kool

 

Neem een uitsteek ring en doe hier een laag savooikoolpuree in.

Leg daarop een laagje rode kool. Bak de balkenbrij terug tot brij en verdeeld het gelijkmatig over de rode kool.

Je kan de Balkenbrij nog versieren met gebakken stukjes appel.

Dit gerecht kan je ook als een eenpansgerecht maken. Hiervoor neem je dan het beste een vuurvaste kom.

Je kan het gerecht ook op voorhand maken. Bak het geheel dan gedurende
± 15 min in een goed voorverwarmde oven van 180° C

 

worstsoeprecept

 


Aardappelsoepje met bloedworst

 

Snij 2 prei witten in rondjes en fruit gedurende twee min in een stoofpot met de een beetje olie. Voeg er 500 g geschilde en in blokjes gesneden aardappels bij en 30 g kerveltakjes. Houd enkele kerveltakjes over voor versiering!
Overgiet dit alles met ± 1 L warm water en voeg er 2 koffielepels gevogeltebouillon, 1 laurierblad en peper naar believen aan toe.

Breng dit alles aan de kook en laat 20 min sudderen. Mix het geheel en voeg 30 cl melk erbij, kruid naar smaak en houd warm. Snijd voor het opdienen
2 bloedworsten in dikke plakjes. Verwarm olijfolie in een pan. Doe de plakjes in de pan en laat ze snel bakken, waarbij je ze eenmaal omdraait. Doe de soep in borden die je versiert met de plakjes bloedworst en kerveltakjes.

 

zwartepens

 


Bloedworst in een glaasje

Begin met de saus. Smelt een klein klontje boter in een pan en bak
50 g bloedworst zonder vel in plakjes. Doe de plakjes in een kleine foodprocessor of blender en pureer met een paar eetlepels water tot een glad en lopend geheel. Kook of stoom 140 g aardappelen gaar.
Giet ze af en plet ze fijn en roer er 20 ml melk en 10 g boter door.· Breng op smaak met zout. Smelt een klontje boter in een pan en bak 50 g savooikool met zout en peper gekruid gedurende een minuut.· Bak 50 g blokjes bloedworst in gedurende een paar minuten. Verwijder van het vuur. Verdeel de saus over de bodem van 4 kleine schaaltjes ( diameter ongeveer 5 cm). Leg er een laagje bloedworst blokjes over en vervolgens een laagje puree. Werk af met de savooikool en serveer onmiddellijk. Je kan deze hapjes ook vooraf maken. Doe dan de savooikool over de bloedworst en werk af met de puree. Laat eerst op kamertemperatuur komen en bak dan gedurende 15 minuten in een goed voorverwarmde oven van 180°C.

 

bonbon

 


Bloedworst bonbon

Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook 2 appels geschild en in blokjes gesneden gaar met een paar lepels water en ½ koffielepel gehakte salieblaadjes.· Laat afkoelen.
Neem ongeveer 5 cm bloedworst en snij elk plakje bloedworst in twee.
Neem 4 vellen filodeeg en snij deze in repen van 9 cm x 16 cm. Strijk een reepje filodeeg in met 1 gesmolten eetlepel boter. Leg er een tweede reepje bovenop. Doe in het midden een plakje bloedworst en leg er een theelepel appel bovenop. Vouw het deeg in de lengte over de bloedworst en draai beide zijkanten dicht zoals een bonbonpapiertje. Strijk de bovenkant van de bonbon in met boter.
Leg de bonbons op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze goudbruin.
Haal uit de oven en serveer heet, warm of op kamertemperatuur.

 

witteworstgietenkaas

 


Hapje witte worst met geitenkaas

 

Snijd 2 witte worsten in twee. Bestrijk ze rijkelijk met 150 g geitenkaas en sluit ze weer.

Rol de witte worsten in 10 à 15 plakjes gerookt of gezouten ontbijtspek.
Zorg ervoor dat de plakjes spek goed dicht blijven zodat de kaas mooi tussen de stukken worst blijft zitten.

Zodra de kaas begint te smelten haal je de witte worsten van het vuur af.
Snijd ze in schijfjes van ongeveer 2cm en prik ze op een stokje.

 

tortillo

 


Tortilla met witte worst

 

Was 600 g aardappelen grondig en snijd in dikke schijven.·Kook ze gaar in gezouten water, giet af.·Warm de oven op 160°C.·Snijd 3 witte worsten in schijven en bak mooi bruin in boter, zet opzij.·
Smelt nog wat extra boter en voeg de aardappelschijven toe.·Kluts 6 eieren en kruid met peper en zout.
Giet over de aardappelen en schuif de pan in de oven.
Schik na 15 minuten de schijfjes witte worst op de tortilla en laat nog
10 minuten mee opwarmen.
Werk de tortilla af met 1 tomaat in stukjes gesneden en bieslook.

Dit gerecht kan je warm, lauw of koud eten.

 

blancorecepten

 


Bloedworst met peperkoek

 

Neem een plakje peperkoek en verdeel het in 8 gelijke stukjes.
Snij 8 stukjes bloedworst van ± 1,5 cm en bak deze even kort op.

Schil een appel en snij deze in blokjes. Je kan naar believen de appel ook even mee opbakken.

Prik de appel en de bloedworst op de peperkoek en je bekomt een heerlijk hapje.

 

vleesbroodnatuur

 


Broodje Kippenvleesbrood Natuur 100% Kip

 

Neem een mini broodje en besmeer het rijkelijk met eiersla. Leg daarop een stuk Kippenvleesbrood Natuur en werk af met een kerst tomaatje.
Je kan onder de eiersla ook enkel kappertjes doen.

Simpelweg heerlijk!

top

anker-pate
anker-worsten
anker-vleesbrood
balkenbrij
pate-anker