IN 1968 GESTART ALS KLEINE BEENHOUWERIJ

METTERTIJD UITGEGROEID TOT EEN FAMILIEBEDRIJF

 

De firma Buva is opgericht in 1983 door Bullen Hubert.

Buva Vleeswaren bvba is een dynamisch familiebedrijf waar men ambachtelijke fijne vleeswaren produceert met de nadruk op “AMBACHTELIJK”.

In 1968 begonnen Hubert Bullen en Mia Vanaken een beenhouwerij. Daar ontstond het idee om zelf kwaliteitsvolle charcuterie te maken.
Hubert had dadelijk aandacht voor snijvaste gebakken pastei die door een natuurlijk bakproces zijn originele bruine kleur en zachte smaak moest bekomen. Na verscheidene testen is hij in zijn opzet geslaagd en de “Gebakken Paté “ werd gelanceerd.

Het succes bleef niet uit en in 1983 werd Buva opgericht. Samen met werknemer Patrick zorgde Hubert voor de productie van de “Gebakken Paté”. In 1993 werd Buva uitgebreid.
De leuze van Hubert is : ”Een tevreden verbruiker is de beste promotie!”
Door het succes van de "Gebakken Paté" werd in 1999 de “Gebakken Kippenpaté” gelanceerd.

Hubert heeft zijn kennis en visie doorgegeven aan zijn kinderen Danny, Veerle en Viviane die allemaal mee in het bedrijf zitten. Samen met Patrick zetten ze zijn levenswerk verder.

 

serpiapa

 

serpia2

 

serpia3

 

serpia4

 

Het assortiment van Buva is uitgebreid met verschillende soorten Paté, Balkenbrij, Vleesbroden en Worsten.
Alles wordt nog op ambachtelijke wijze gemaakt zoals hun vader het deed. De producten worden nog steeds handmatig afgevuld in vormen en gebakken in de oven.
Zo is elk product van Buva een authentieke ambachtelijk product!

Buva staat borg voor de kwaliteit van de gebruikte grond- en hulpstoffen. Aan hygiëne voor, tijdens en na verwerking wordt de grootste aandacht geschonken. Buva is IFS en ACS gecertificeerd.

Buva biedt zijn producten aan bij de groothandelaars en bij de retailers. Die op hun beurt de producten verdelen aan de slagers, buurtwinkels, grootwarenhuizen…

top